Lars de Kooter ontvangt Altena Sport Award, categorie Jeugd

Donderdagavond 12 mei werd de derde Altena Sport Award uitgereikt. De 14-jarige Lars de Kooter werd door het bestuur van Zwemvereniging de Biesboschzwemmers voorgedragen in de categorie Jeugd. De jury was onder de indruk van de voordracht.

‘Lars is een jong en succesvol talent in het openwater zwemmen; een sport die veel inzet en doorzettingsvermogen vraagt. In 2021 werd Lars Nederlands Kampioen 3000 meter schoolslag tijdens het Open Nederlandse Kampioenschappen Open water zwemmen in Sleeuwijk. Zijn prestaties, als 14-jarige, in een niet alledaagse sport, worden door de jury als exceptioneel beoordeeld.’

Lars had geen enkel vermoeden toen hij ’s avonds bij het zwembad in Werkendam arriveerde voor zijn training. Hij werd opgewacht door leden van de zwemclub, de bestuursleden, zijn familie en leden van de Sportraad. In het bijzijn van al deze mensen reikte Jan Bel, voorzitter van de Sportraad, de Altena Sport Award uit. Lars was enorm verrast maar dook na het eten van een taartje weer snel het water in om zijn favoriete sport te beoefenen.