Niet alleen door het uitreiken van de welverdiende Sport Awards, maar ook door de inspirerende sprekers die op het programma stonden. De presentatie was in handen van Mariëlle Durieux.

Een kort verslag van de avond door de voorzitter van de sportraad Jan Bel:

Een bijzonder karakter
Na een korte inleiding door Marielle, aan de 100 aanwezige gasten, werden de eerste twee mensen in het zonnetje gezet die een bijzondere prestatie hebben geleverd én een goed voorbeeld zijn van grenzen verleggen.

De categorie indeling voor de Sport Awards sluit niet helemaal aan bij deze personen en/of de jury heeft een andere keuze gemaakt. Vanwege het bijzondere karakter wilden we toch aandacht vragen voor Marleen van Dijk en Toon van Drunen. Marleen is chronisch ziek, maar heeft toch de Elfstedentocht volbracht met handbike! Zij ontvangt een oorkonde en het beeldje “grenzen doorbreken”. Toon, voetballer van Almkerk 1, liep tijdens een kopduel hersenletsel op. Er werd gevreesd voor zijn leven, maar is nu weer actiever dan ooit! Ook hij ontvangt het beeldje “grenzen doorbreken”.

Award voor Jeugd/Aanstormend talent
Vervolgens werd de eerste Sport Award uitgereikt in de categorie Jeugd/Aanstormend talent. Lianne van Gammeren, Nederlands kampioen lange baan schaatsen nam de oorkonde en award in ontvangst van wethouder Shah Sheikkariem.

Vrijwilligers werven geen probleem!
Dat was de boodschap van Edwin Kleiboer. In zijn boeiende en interactieve lezing voor vrijwilligers bij verenigingen deelde hij zijn tips en tricks. De boodschap? Stel je als vereniging positief op. Dat scheelt al de helft!

Edwin reikte de Sport Award voor de vrijwilliger van het jaar uit aan John Sinay, van tennisvereniging Woudrichem, waar hij al 40 jaar actief is!

Na de pauze reikte wethouder Shah Sheikkarim nog een mooi award uit. En wel die van sportteam van het jaar. De dames van de St. Ayles Skiff Roeiteam van de Vijf Zalmen uit Rijswijk mochten deze felbegeerde award in ontvangst nemen. Zij wonnen al eerder brons en zilver op het WK .

Van een kleine jongen met problemen naar topsporter
Roy Meijer, olympisch judoka hield een inspirerende presentatie over zijn leven. Het verhaal van een kleine jongen die opgroeide in een gezin met problemen, uitzichtloos. Die na vele omzwervingen bij pleeggezinnen en inrichtingen uiteindelijk via de zelfinzichten, studie én vooral sport uitgroeit tot een innemende sportman met een mooie carrière. 

Roy reikt na zijn presentatie de Sport Award voor sporter van het jaar uit. En hoe kan het ook anders…aan karateka Rick Sonnema, die grote resultaten behaalde op nationale en internationale toernooien.

De Sportraad kijkt terug op een fantastische avond, met een zeer betrokken publiek in een geweldige ambiance. Dankt alle mensen die een steentje bijgedragen hebben.